torsdag 22 april 2010

Katarina Mazetti

Vilken trevlig kväll vi haft! Vi i föreningen Styresholmsspelet hade lyckats locka Katarina Mazetti till oss på Medeltidscentrum. Drygt 50 personer hade sökt sig till Prästmon, trots att det lockades både med mannekänguppvisning och Eskufeurat med Ronny Eriksson i Kramfors samma kväll. Vi som kommit för att lyssna på Katarina fick höra henne berätta framförallt om sina två senaste böcker. Den första var Blandat blod och det är den första delen i en serie om Släkten utgiven av Historiska media. Del två är skriven av Karin Vahlberg och har nyligen kommit ut. Katarina berättade om sin research inför bokskrivandet och att hennes historieintresse tagit fart rejält efter att hon börjat "rota" i bl a Blekinges historia.
Den andra boken vi fick höra mer om var Mitt liv som pingvin. Om Alba som gör efterforskningar och skriver anteckningar kallade: Om oarternas uppkomst, om Wilma och Thomas och många fler på fartyget som tar resenärer med på en upptäcktsfärd bland Antarktis djur- och fågelliv. Katarina berättade med stor inlevelse och värme om sina böcker och lockade fram många skratt hos publiken. I pausen åt vi Janssons frestelse och drack kaffe och hade lotteridragning. Katarina hade även sin lilla hund med på turnén och den bekantade sig väl med den ångermanländska publiken, en publik som gärna ställde frågor om hennes böcker och kom med ytterligare historiska fakta om bygden.

3 kommentarer:

  1. Instämmer helt med Agneta. Att höra Katarina berätta gör att jag ser fram emot att läsa Blandat Blod klart. Pingvinresan har jag läst och rekommenderar den, ändå mer efter att ha lyssnat på henne. Kul att så många kom från din bokcirkel. Hälsar bokcirkeln välkommen åter. Har just lämnat av Katarina i Ullånger, hon skall vidare till vänner i Umeå och därefter till Skellefteå på lyrikdagar.

    SvaraRadera
  2. Kan bara hålla med... det var en jättetrevlig kväll! Supergod Jansson och gott kaffebröd! Jag har börjat läsa Pinvingresan och nu kommer det att bli ännu roligare att läsa fortsättningen!

    SvaraRadera
  3. Vad vi hade tur, som "förberett" oss lite. Kändes kul att vi kunde vara med när hon berättade om hur böckerna kommit till. Perfekt inramat av vårt kära Styresholm. Hälsa tack till hela gänget.Ulla

    SvaraRadera