lördag 20 februari 2016

Bokcirkelträff om Australien!

Nytt år och nya träffar med bokcirkelgänget! Denna gång skulle vi prata om böcker från Australien. En av favoriterna till denna gång var Fyren mellan haven av M.L. Stedman. En feelgood med inslag av kärlek, spänning, sorg och i slutet en känsla av deckare.

 
En annan mycket bra bok heter Red Dog av Louis de Bernières. Jag läste den på engelska och den handlar om en hund bosatt lite överallt i Australien. Det är en hund som blir kompis med alla slags människor, som bor hos olika personer och som liftar med bilar och bussar när han ska någonstans. Det är en mycket kärleksfull bok, om vänskap mellan djur och människa och hur "hårdhudade" workers snyftande vakar vid hundens bädd hos veterinären eller som startar en insamling för att täcka kostnaderna för vaccinering och läkarbesök. Hunden har en liten "egenhet": Eftersom den äter allt som går att tugga på, så får den lite orolig mage och går då under smeknamnet "Stinker".
 
 
En liten titt på nätet visade att boken finns som film. Tyvärr slutsåld men jag har satt upp mig på "bevakning"

 
 
Till nästa gång i bokcirkeln: Böcker från eller om Norge/ Norska författare. Det finns många att välja ibland i denna kategori :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar