lördag 11 mars 2017

Godbitar att rekommendera!

Några riktiga läsupplevelser som jag vill dela med mig av är följande titlar!

En droppe midnatt av Jason Diakité, som handlar om hans försök att få veta mer om sitt ursprung och det han möter är rasism och förnedring, både i Sverige och i USA. En tänkvärd bok som både får en att bli ledsen men mest blev jag förbannad!

Nästa läsupplevelse är boken Sugar av Michel Faber. Nu har vi hamnat i 1870-talets London och Notting Hill. Vi får följa parfym-och tvålfabrikören William Rackham och hans liv och leverne. Det består till stor del av rumlande och besök hos prostituerade. En av dessa kvinnor är Sugar och William blir helt betagen. Så betagen att han vill äga henne.  I den 875 sidor långa boken handlar det naturligtvis om mer än kärleksbesök, så innan sista sidan är läst, har vi stött på både märkliga, förtryckta, glömda och skrämda människor i Rackhams närhet.   En kavalkad av ännu fler prostituerade, gamla vänner, fru och barn, samt många, många fler! Helt klart en fantastisk läsupplevelse med mängder av infallsvinklar att diskutera!


Gripande och understundom tårdrypande är nästa bok: Arthur - Gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem, av Mikael Lindnord. Har svårt att tro att man kan hålla ögonen torra, efter alla strapatser som Mikael och hans multisportlag är med om och hur vänskapen mellan hunden och främst Mikael utvecklas till något som kan kallas överjordiskt!


Sist men inte minst kommer mysromanen med stort M:Mambo i Chinatown av Jean Kwok. Boken handlar om Charlie Wong, en 22-årig tjej som växer upp i New Yorks Chinatown. Hennes pappa är nudelbagare och mamman som är död, har varit ballerina. Familjens ursprung är Japan, men Charlie och hennes syster är födda i USA. Kulturkrockar gör att mycket förvägras flickorna och kraven på att bli något bra är stora. Charlie misslyckas med sitt arbete i receptionen på en dansstudio, men får en ny chans! I hemlighet tvingas hon smyga med sitt nya jobb och på vägen mot "undergången", hinner mycket hända! En bok om dans, som passar utmärkt nu när Let´s dance börjat igen :)Hoppas att något av tipsen passar!
God läsning!

Agneta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar